Učna delavnica ENDODONTIJA V SPLOŠNI ZOBOZDRAVNIŠKI ORDINACIJI

Učna delavnica je organizirana v sodelovanju s Sekcijo za zobne bolezni in endodontijo pri SZD.

Datumi za leto 2024:  

sobota, 9.marec, 2024 od 8.30 -15.00 ure

sobota, 5.oktober 2024,  od 8.30 -15.00 ure

Lokacija: M hotel, Derčeva 4, Ljubljana
Cena: 570 EUR, DDV je že vključen
Prijave: e-pošta: info@endo.si ali tel. 041 637 057

Sodobna specialistično endodontsko zdravljenje zahteva uporabo vrste tehnoloških pripomočkov (strojno širjenje koreninskih kanalov, operativni mikroskop, ultrazvočno spiranje kanalov, termoplastična polnitev) in dodatna znanja o klinični uporabi tehnoloških pripomočkov. Ker je endodontija le del dejavnosti splošne zobozdravniške ambulante, taka opremljenost ambulante največkrat ni mogoča, niti smiselna iz finančnega vidika. Zato je v splošni zobozdravniški ambulanti potrebno najti ustrezen kompromis o tem, kaj od dostopne tehnološke opreme izbrati.

Učna delavnica je namenjena predstavitvi možnosti in omejitev endodontskega zdravljenja v splošni ambulanti. Sestavljajo jo trije sklopi. V prvem delu bodo teoretično predstavljena sodobna načela endodontskega zdravljenja in za endodontijo pomembne anatomske značilnosti zob. Predstavljene bodo tehnološke možnosti, ki jih uporabljamo v specialistični ambulanti, s poudarkom na razpravi, kaj in kako je obstoječo tehnologijo mogoče vključiti v delo v splošni ambulanti. V drugem, praktičnem delu seminarja, bodo udeleženci lahko preizkusili sisteme za strojno širjenje in ultrazvočne sisteme za spiranje koreninskega kanala, predvsem tiste, ki jih uporabljamo v naši ordinaciji. Udeleženci pa lahko s seboj prinesejo tudi sisteme, ki jih že uporabljajo v svoji ambulanti in želijo dodatne informacije. Na koncu sledi praktični prikaz endodontskega zdravljenja na pacientu, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali prenos slike iz operativnega mikroskopa.

Učna delavnica ni sponzorirana s strani kateregakoli proizvajalca ali prodajalca zobozdravstvene opreme. Strokovne vsebine so pripravljene in usklajene s Sekcijo za zobne bolezni in endodontijo pri SZD. Vloga za pridobitev kreditinih točk s strani ZZS je v postopku.