Spremenjeni postopki vašega prihoda v ordinacijo in obravnave – COVID19

Spoštovani,

V zadnjih nekaj mesecih je pandemija z virusom Covid-19 dodobra spremenila naše življenje. Kot skupnost smo epidemijo uspeli zajeziti in vsi se veselimo, da bomo naša življenja ponovno postopno vrnili v stare tirnice.

Ker je zobozdravstvo dejavnost z visokim tveganjem za prenos okužbe, se naša dejavnost po zaprtju naših ordinacij vrača med zadnjimi. Nadzor okužb je bil vedno ena glavnih prioritet naše ordinacije, kar ste morda opazili že pri predhodnih obiskih. Naši postopki za obvladovanje okužb so v naši novi realnosti usklajeni s predpisanimi postopki Ministrstva za zdravje, pa tudi s priporočili slovenskih in tujih zdravniških združenj. Opazili boste, da so postopki vašega prihoda v ordinacijo in obravnave spremenjeni z namenom zagotoviti varnost predvidenih posegov, tako za Vas, kot tudi za naše osebje. Zato po navodilih Ministrsva za zdravje, lahko sprejemamo le naročene paciente.

Vaš prihod v ordinacijo bo potekal drugače, kot do dosedaj:

  • dan pred posegom Vas bomo kontaktirali po telefonu in Vam zastavili nekaj preglednih vprašanj, povezanih z možnimi znaki okužbe s Covid-19. Vprašalnik predpisuje Ministrstvo za zdravje, obrazec najdete v Prilogi 1. Za lažji potek telefonskega kontakta Vas prosimo, da si obrazec že predhodno ogledate. Po pregledu obrazca vam bomo posredovali ustrezna navodila o poteku zdravljenja, posredovanju zdravstvene dokumentacije in Vašem prihodu v ordinacijo.
  • Prosimo Vas, da čim več dokumentacije (npr. RTG slike) pripravite v elektronski obliki. Če je mogoče, pisne dokumente (npr. obvestilo Vašega zobozdravnika) fotografirajte s prenosnim telefonom in nam fotografije dokumentov skupaj z RTG slikami (če so v elektronski obliki), že predhodno posredujte na naš e-naslov info@endo.si. V kolikor RTG slik nimate v e-obliki, Vas prosimo, da RTG slike oz. CD ploščke prinesete s seboj.
  • Ista vprašanja kot dan prej po telefonu, Vam bomo ponovno zastavili po prihodu v našo ordinacijo, kjer Vam bomo izmerili telesno temperaturo. Potrebno pa bo izpolniti še vsa dosedanja soglasja, ki so bila v veljavi še pred izbruhom epidemije Covid-19. Obrazce najdete v Prilogah 2, 3 in 4. Prosimo Vas, da si obrazce natisnete, jih izpolnite in izpolnjene prinesete s seboj v ordinacijo. V kolikor te možnosti nimate, boste obrazce izpolnili v ordinaciji.
  • na dogovorjen termin prihajajte kolikor je mogoče ob dogovorjeni uri. V kolikor ste prišli prej, Vas prosimo, da počakate v avtu ali zunaj, če je to mogoče. Pred vstopom v stavbo si nadenite obrazno masko. Pred uporabo zvonca za vstop si razkužite roke z razkužilom, ki bo na voljo pred vhodom v čakalnico. Po prihodu v čakalnico si ponovno razkužite roke z razkužilom, ki bo na voljo v čakalnici.  Potrudili se bomo, da boste ob prihodu lahko vstopili direktno v ordinacijo, brez čakanja v čakalnici. V kolikor to ne bo mogoče in so v čakalnici tudi drugi pacienti, Vas prosimo za ohranjanje predpisane varnostne razdalje.
  • Prosimo Vas, da prihajate brez spremstva, razen če je le-to potrebno ali predpisano (npr. mladoletne osebe itd).
  • Morda boste opazili, da naša čakalnica ne bo več ponujala revij, otroških igrač in podobno, saj jih ni mogoče ustrezno očistiti in razkuž
  • Po vstopu v ordinacijo vas prosimo, da med pogovorom maske ne snemate in z rokami ne segate v področje obraza oz se dotikate maske z zunanje strani. Po pogovoru boste masko odložili na za to posebej pripravljeno mesto. Po končanem posegu si masko ponovno nataknete na obraz.

Hvala, da ste se odločili za zdravljenje v naši ambulanti. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vprašanja povezana s spremenjenim načinom prihoda v našo ordinacijo.

Priloge: