Cenik

Plačila

KZE nima pogodbe (koncesije) z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zato so vse storitve samoplačniške.

Dogovorjeni znesek za zaključeno endodontsko zdravljenje lahko poravnate preko bančnega nakazila (potrebni podatki so navedeni na izdanem računu), ali z gotovino. Kreditnih kartic ne sprejemamo.

KZE si prizadeva za transparentno predstavitev cene endodontskega zdravljena pred začetkom zdravljenja. Končna cena zdravljenja bo v vseh primerih utemeljena pred začetkom zdravljenja in ne vsebuje skritih stroškov.

Cenik

ZOB SEKALEC/PODOČNIK LIČNIK KOČNIK
Posvet/analiza RTG slike/načrt zdravljenja 60 60 60
Endodontsko zdravljenje z operativnim mikroskopom in laserjem

– prvo zdravljenje (zob še ni endodontsko zdravljen), zaključeno v enem obisku

440 490 720
Endodontsko zdravljenje z operativnim mikroskopom in laserjem

– ponovno zdravljenje (zob je že predhodno endodontsko zdravljen), zahtevno zdravljenje, zaključeno v dveh ali več obiskih

 490  580  960
Trajna plomba zoba po zaključenem zdravljenju 40-90 50-110 80-190
Odstranitev protetičnega zatička 170 170 170
Odstranitev v korenini zalomljenega instrumenta 190 220 220
Zapiranje perforacije z MTA 70 70 70
Izdelava kompozitnega zatička z nadzidkom 160 160 160
Endodontska mikrokirurgija/apikotomija 490 640 920
Histološki izvid po KRG posegu 80 80 80

Posvet

Posvet traja cca. 30 min in vključuje klinični pregled, analizo RTG slik, pojasnitev možnosti in poteka zdravljenja ter načrt zdravljenja. RTG slike niso vključene.

Cena zdravljenja vključuje:

  1. Endodontsko zdravljenje, polnitev koreninskih kanalov in začasno zaporo zoba z začasnim materialom (Cavit)
  2. Nujne poseg pri zapletih med in takoj po zdravljenju
  3. Pisni izvid napotnemu zobozdravniku
  4. Kontrolni pregled 1 leto po zdravljenju
  5. RTG slike (diagnostična slika po zaključenem zdravljenju in kontrolna RTG slika 1 leto po zdravljenju)  niso vključene v ceno.

Težavnost

Težavnost ocenjujemo na osnovi diagnostične RTG slike. Za zapleteno endodontsko zdravljenje gre v primerih, ko je bil zob že kakorkoli endodonsko zdravljen in pri zobeh, ki še niso bili zdravljeni in ima zob katerokoli spodaj opisano lastnost: dodaten koreninski kanal (Sekalec in podočnik več kot 1, ličnik več kot 2 in kočnik več kot 4)  močno ukrivljenost korenine, težko dostopnost v ustih, blokiran/kalciniran/ koreninski kanal. Cena ne vključuje odstranitve kovinskih zatičkov in zalomljenih instrumentov.

Trajna plomba zoba po zaključenem zdravljenju

Koreninsko zdravljenje zaključimo s začasno (provizorno plombo. Dokončno plombo (oz. protetično restavracijo krone, če je to potrebno), izdela napotni zobozdravnik, ki Vas je napotil na zdravljenje.

Če pa želite, lahko dokončno plombo izdelamo tudi v naši ordinaciji. Dokončna plomba ni vključena v ceno zdravljenja, cena pa je odvisna od velikosti oz. števila ploskev plombe. Protetične restavracije zobne krone (npr. porcelanska prevleka) v naši ordinaciji ne izvajamo.

Zapleti med in po končanem endodontskem zdravljenju

Reševanje zapletov med endodontskim zdravljenjem ne vpliva na pred posegom dogovorjeno ceno zdravljenja.

Reševanje zapletov in vsi potrebni posegi v obdobju treh mesecev po zaključenem zdravljenju so brezplačni. V primeru, da je za dokončanje endodontskega zdravljenja, ki smo ga izvedli v naši ordinaciji, potreben kirurški poseg (apikotomija), je cena posega 60% cene, kot je navedena v ceniku.

Odpoved že dogovorjenega termina

Prosimo Vas, da nam odpoved že dogovorjenega termina zdravljenja sporočite najmanj 24 ur pred posegom, da bi se izognili plačilu izostalega termina, ki znaša 30% cene načrtovanega zdravljenja.