Cenik

Plačila

KZE nima pogodbe (koncesije) z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, zato so vse storitve samoplačniške.

Dogovorjeni znesek za zaključeno endodontsko zdravljenje lahko poravnate preko bančnega nakazila (potrebni podatki so navedeni na izdanem računu), ali z gotovino. Kreditnih kartic ne sprejemamo.

KZE si prizadeva za transparentno predstavitev cene endodontskega zdravljena pred začetkom zdravljenja. Končna cena zdravljenja bo v vseh primerih utemeljena pred začetkom zdravljenja in ne vsebuje skritih stroškov.

Cenik

ZOB SEKALEC/LIČNIK KOČNIK
Posvet/analiza  2D RTG slike 60 60
Posvet/analiza  3D (CT) RTG slike 80 80
Endodontsko zdravljenje z operativnim mikroskopom in laserjem        660  1120
Odstranitev protetičnega zatička 170 170
Odstranitev v korenini zalomljenega instrumenta 220 220
Zapiranje perforacije z MTA 70 70
Endodontska mikrokirurgija/apikotomija 730 920
Histološki izvid po KRG posegu 80 80

Posvet

Posvet traja cca. 30 min in vključuje klinični pregled, analizo RTG slik, pojasnitev možnosti in poteka zdravljenja ter načrt zdravljenja. Cena ne vključuje RTG slikanja.

Cena zdravljenja vključuje:

  1. Endodontsko zdravljenje, polnitev koreninskih kanalov in začasno zaporo zoba z začasnim materialom (GIC)
  2. Nujne poseg pri zapletih med in takoj po zdravljenju
  3. Pisni izvid napotnemu zobozdravniku
  4. Kontrolni pregled 1 leto po zdravljenju
  5. RTG slike niso vključene v ceno (diagnostična slika po zaključenem zdravljenju in kontrolna RTG slika 1 leto po zdravljenju)

Težavnost

Težavnost ocenjujemo na osnovi diagnostične RTG slike. Za zapleteno endodontsko zdravljenje gre v primerih, ko je bil zob že kakorkoli endodonsko zdravljen in pri zobeh, ki še niso bili zdravljeni in ima zob katerokoli spodaj opisano lastnost: dodaten koreninski kanal (Sekalec in podočnik več kot 1, ličnik več kot 2 in kočnik več kot 4)  močno ukrivljenost korenine, težko dostopnost v ustih, blokiran/kalciniran/ koreninski kanal. Cena ne vključuje odstranitve kovinskih zatičkov in zalomljenih instrumentov.

Trajna plomba zoba po zaključenem zdravljenju

Koreninsko zdravljenje zaključimo s začasno (provizorno plombo. Dokončno plombo (oz. protetično restavracijo krone, če je to potrebno), izdela napotni zobozdravnik, ki Vas je napotil na zdravljenje.

Zapleti med in po končanem endodontskem zdravljenju

Reševanje zapletov med endodontskim zdravljenjem ne vpliva na pred posegom dogovorjeno ceno zdravljenja.

Reševanje zapletov in vsi potrebni posegi v obdobju treh mesecev po zaključenem zdravljenju so brezplačni. V primeru, da se stanje po endodontskem zdravljenju ne umiri v roku 6 mesecev in je za dokončanje endodontskega zdravljenja, ki  potreben kirurški poseg (apikotomija), je cena operacije v naši ordinaciji 60% cene, kot je navedena v ceniku.

Odpoved že dogovorjenega termina

Prosimo Vas, da nam odpoved že dogovorjenega termina zdravljenja sporočite najmanj 24 ur pred posegom, da bi se izognili plačilu izostalega termina, ki znaša 30% cene načrtovanega zdravljenja.