Učna delavnica ENDODONTIJA V SPLOŠNI ZOBOZDRAVNIŠKI ORDINACIJI

Učna delavnica je organizirana v sodelovanju s Sekcijo za zobne bolezni in endodontijo pri SZD.

 

Datum: sobota, 30.september, 2023
Lokacija: M hotel, Derčeva 4, Ljubljana
Cena: 490 EUR, DDV je že vključen
Prijave: e-pošta: info@endo.si ali tel. 041 637 057

Sodobna specialistično endodontsko zdravljenje zahteva uporabo vrste tehnoloških pripomočkov (strojno širjenje koreninskih kanalov, operativni mikroskop, ultrazvočno spiranje kanalov, termoplastična polnitev) in dodatna znanja o klinični uporabi tehnoloških pripomočkov. Ker je endodontija le del dejavnosti splošne zobozdravniške ambulante, taka opremljenost ambulante največkrat ni mogoča, niti smiselna iz finančnega vidika. Zato je v splošni zobozdravniški ambulanti potrebno najti ustrezen kompromis o tem, kaj od dostopne tehnološke opreme izbrati.

Učna delavnica je namenjena predstavitvi možnosti in omejitev endodontskega zdravljenja v splošni ambulanti. Sestavljajo jo trije sklopi. V prvem delu bodo teoretično predstavljena sodobna načela endodontskega zdravljenja in za endodontijo pomembne anatomske značilnosti zob. Predstavljene bodo tehnološke možnosti, ki jih uporabljamo v specialistični ambulanti, s poudarkom na razpravi, kaj in kako je obstoječo tehnologijo mogoče vključiti v delo v splošni ambulanti. V drugem, praktičnem delu seminarja, bodo udeleženci lahko preizkusili sisteme za strojno širjenje in ultrazvočne sisteme za spiranje koreninskega kanala, predvsem tiste, ki jih uporabljamo v naši ordinaciji. Udeleženci pa lahko s seboj prinesejo tudi sisteme, ki jih že uporabljajo v svoji ambulanti in želijo dodatne informacije. Na koncu sledi praktični prikaz endodontskega zdravljenja na pacientu, kjer si bodo udeleženci lahko ogledali prenos slike iz operativnega mikroskopa na platno.

Učna delavnica ni sponzorirana s strani kateregakoli proizvajalca ali prodajalca zobozdravstvene opreme. Strokovne vsebine so pripravljene in usklajene s Sekcijo za zobne bolezni in endodontijo pri SZD. Vloga za pridobitev kreditinih točk s strani ZZS je v postopku.